POZIV NA II MEĐUNARODNE IPA SUSRETE 
TURNIR U KUGLANJU
BANJA LUKA 2017

Poštovani IPA prijatelji,
IPA Regionalni klub Banja Luka organizuje II međunarodne IPA susrete, kuglaški turnir Banja Luka 2017., dana 02.09.2017. godine (subota) u kuglani Lauš u Banja Luci, ul Karađorđeva 2. 
Takmičenje je organizovano za muške četveročlane ekipe, ženske tročlane, te individualno. Rezultat takmičara u ekipnom dijelu će se vrednovati I u individualnom dijelu. Takmičenje se odvija po propozicijama KSRS (120 bacanja), a u slučaju većeg broja prijavljenih ekipa organizator zadržava parvo promjene propozicija na 60 bacanja(2x30).

P O Z I V N I C A

Regionalni klub IPA Hercegbosanske županije organizira sportske aktivnosti i druženje IPA-a klubova.
Dana, 26.08.2017. godine, organiziramo II. Turnir u malom nogometu na sportskom terenu u Kazagincu, općina Tomislavgrad, Bistro A, kuća na brani, udaljen od graničnog prijelaza Kamensko oko 5 km.
U sklopu kompleksa postoje i drugi sadržaji, tereni za balote, košarku i ribolov na Buškom jezeru. 
Novac prikupljen od kotizacije od turnira, te dobrovoljne priloge, RK IPA Hercegbosanske županije donirati će za pomoć u liječenju našeg IPA-a člana Joze Klišanina., koji je nakon prometne nezgode u sedmom mjesecu 2015. godine ostao nepokretan i za policijskog službenika PP Drvar, Žarka Bošnjaka, koji je teško ranjen u spriječavanju oružane pljačke banke u Drvaru u ožujku 2017. Godine.

Svim članovima IPA u Bosni i Hercegovini, našim partnerima i simpatizerima IPA-e želimo ugodne godišnje odmore.

Na linku niže možete preuzeti pozivnicu za Jahorina ultra trail koje organizira Planinarsko društvo Javorina u suradnji sa IPA Sekcijom BIH. Također na stranici možete vidjeti i druge informacije vezane za Jahorina Ultra Trail 2017 i prethodne godine, kada je ipa također sudjelovala kao suorganizator.

Link