Dana 12.5.2018. godine u Sarajevu u hotelu Hollywood održana je Izborna skupština IPA Sekcije Bosna i Hercegovina. Na Skupštini su sudjelovali delegati iz svih 12 klubova u BiH, te predstavnici 5 zemalja regije (IPA Sekcija Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija). 

Skupština je održana u dva dijela. U svečanom dijelu su sudjelovali gosti iz zemalja gostiju te su se imali priliku obratiti Skupštini, te podijeliti svoja iskustva s članovima Skupštine.

Drugi dio Skupštine je bio radni i sastojao se od izvještajnog dijela, izmjene statuta i izbornog dijela gdje su izabrana upravna tijela Sekcije.

 

 

 

 

Na Izbornoj skupštini su tako izabrana nova upravna tijela kako slijedi:

Vlado Jovanić, predsjednik Sekcije

Predrag Simeunović, glavni sekretar

Zoran Smital, prvi potpredsjedenik

Mustafa Ibrišimović, drugi potpredsjednik

Tino Krivić, član

Tomislav Ćurčić, član

Ibrahim Lipić, član

Nedo Savić, član

Ilija Milić, član

Aleksandar Grčić, član

Boško Kojić, član

Jasmin Hećimović, član

 

Za predsjednika Skupštine izabran je:

Novica Ivanović

 

Za Sud časti izabrani su:

Ranka Karalić, predsjednik

Ivo Džoić, član

Muhamed Žižić, član

Za Nadzorni odbor izabrani su:

Goran Žulj, predsjednik

Miloš Simić, član

Semir Kavaz, član

 

Izabranom predsjedniku i njegovim suradnicima želimo puno uspjeha u radu.

    

Danas 12.5.2018. godine na Izbornoj skupštini završava moj dio puta provedenog kao predsjednik ove plemenite organizacije IPA. Želim se zahvaliti svima koji su me pratili za vrijeme obavljanja funkcije predsjednika Asocijacije policajaca u Bosni i Hercegovini (IPA Sekcija BiH) u dva mandata 2010.-2014. i 2014.-2018. godina, a pri tome posebno mislim na generalnog tajnika Sekcije, Rizničara Sekcije, potpredsjednike i članove Upravnog odbora Sekcije BiH i druge kolege koji su bili na raspolaganju i pomogli razvoj IPA-e. Lijepo je bilo raditi s vama i biti dio tima koji je uspostavio temelje IPA-e u Bosni i Hercegovini.

Potrebno je prisjetiti se uspostavljanja prvoga IPA kluba u BiH -IPA RK Hercegbosanska županija sa sjedištem u Livnu 2007. godine , uspostavljanja Sekcije BiH kao krovne organizacije 2010. godine, prijema u punopravno članstvo IPA 2012. godine u Izraelu pa do danas, kada je IPA u BiH postala prepoznata kroz 12 regionalnih klubova (Livno, Orašje, Mostar, Sarajevo, Busovača, Brčko, Bijeljina, Tuzla, Doboj, Trebinje, Grude, Banja Luka). IPA u Bosni i Hercegovini trenutno broji preko 1800 članova policajaca koji kroz ovu plemenitu strukovnu organizaciju ostvaruju svoje društvene i strukovne interese.

Razvoj IPA-e u BiH je nezaustavljiv proces i svojim kolegama koji nastavljaju taj put u mandatu 2018.-2022. godina želim puno uspjeha i zadovoljstva u radu.

Uz pozdrav SERVO PER AMIKECO - SLUŽITI KROZ PRIJATELJSTVO

Vaš 

Miro Sučić

 

Članovima IPA-e katoličke i  pravoslavne vjeroispovijesti Sretan Uskrs/Vaskrs

Члановима ИПА-е православне и католичке вјероисповијести сретан Васкрс/Ускрс

U vremenu od 13.-15.04.2018. godine održan je IX- nacionalnom kongresu IPA sekcija Slovenija u Kranjskoj Gori.  Na kongresu je ispred sekcije BiH prisustvovao generalni sekretar sekcije Simeunović Predrag. Na kongresu je izabrano novo rukovodstvo IPA sekcije Slovenije, a u naredne četiri godine predvodiće ih Senica Jože.

Kongresu su pored naše delegacije prisustvovali i predstavnici IPA Austije, IPA  Češke, IPA Mađarske, IPA Slovačke, IPA Italije, IPA Hrvatske, IPA Srbije, IPA Crne Gore i IPA Makedonija.

Tokom kongresa je održan veći broj sastanaka sa navedenim delegacija, a u cilju unapređenja saradnje.

  

 

SRETAN USKRS / VASKRS 2018. SVIMA ČLANOVIMA I SIMPATIZERIMA IPA BIH