Ovih dana završena je humanitarna akcija "Spasimo srce Antona Frankovića" koju je organizirala IPA Sekcija Bosna i Hercegovina. Dana 22.11.2017. godine u sjedištu Granične policije BiH na sjednici Upravnog odbora Sekcije BiH ugošćen je gosp. Anton Franković, mladi policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela kojemu su uručena financijska sredstva prikupljena u ovoj akciji kojoj se odazvalo nekoliko IPA klubova u BiH i privrednih subjekata te svojim prilozima prikupili određena novčana sredstva. Tako je Antonu uručeno 1200 KM koja su manji dio njegovih potreba ali će mu značiti u borbi sa njegovom bolesti. Moramo se posebno zahvaliti začetniku ove humanitarne akcije Mustafi Ibrišimoviću, rizničaru Sekcije na ideji i trudu u ovoj akciji.

Donaciju su Antunu uručili članovi upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Mirom Sučićem sa željama za brzo ozdravljenje i njegovo dugo djelovanje u sastavu IPA Sekcije BiH.

 

 

STARIJE OBJAVE

U okviru Humanitarne akcije, pod nazivom "Spasimo srce Antona Franković", koju organizuje IPA Sekcija Bosne i Hercegovine, IPA Brčko će dana 23.09.2017 godine održati turnir u malom fudbalu i na taj način dati svoj doprinos pomenutoj humanitarnoj akciji. Anton je inače zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, oženjen, otac dvoje malodobne djece.Imenovani već duži vremenski period ima zdravstvenih problema sa srcem, dijagnoza „Asimetrična Hipertrofička kardiomiopatija sa izrazitim zadebljanjem interventikularnog septuma“, te je od strane ljekara preporučena ugradnja implantabilnog kardioverter-defibrilatora (ICD), koji košta cca 20.000,00 KM. Zdravstveno osiguranje imenovanog pokriva troškove liječenja u iznosu od 10.000 KM, te mu ja za navedeni operativni zahvat potrebno još 10.000 KM. Od iste vrste bolesti je preminuo njegov otac u 48-oj godini života.
Ovim putem pozivamo sve naše IPA prijatelje, kolege, fizička i pravna lica sa područja distrikta i šire, da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i na taj način spase jedan mladi život. Pozivamo sve one koji mogu i žele obezbijediti ekipu u malom fudbalu da istu prijave za učešće na turniru. Visina kotizacije za učešće na turniru nije određena, nego je ona na dobrovoljnoj osnovi svake pojedinačne ekipe. Sav prikupljeni novac će biti uručen lično Antonu Franković. Turnir u malom fudbalu nije takmičarskog karaktera i za svaku ekipu će biti obezbijeđena zahvalnica za učešće na turniru.Rok za prijave ekipa je do 23.09. odnosno do dana održavanja turnira.Turnir će biti održan u sportskoj sali "GYM" u Brčkom. Sve prijave šaljite na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Dođite da se družimo i na taj način pomognemo našem kolegi. 


SERVO PER AMIKECO